KOM TIDIGARE – STANNA LÄNGRE

När du ändå är i Lundsbrunn och vid Kinnekulle borde du passa på att uppleva fler av områdets höjdpunkter. Kom på torsdagen och besök Husaby kyrka och stanna på söndagen och vandra en bit av Kinnekulleleden. Eller varför inte strosa runt i Lidköpings centrum och fika på något av stadens alla mysiga caféer efter en fullspäckad mtbhelg?

SPA

På Lundsbrunn Resort & Spa finns som namnet antyder en spaanläggning. Passa på att stanna en extra natt och njut av en avkopplande stund i aromabastun, jacuzzin eller kalldusch. Inredningen är båda lyxig och mysig med känsla av historia och återhämtning.

Läs mer och boka>>

VANDRA

Kinnekulle är känt som ett väldigt fint vandringsområde. Här finns många olika leder att välja på och nya tillkommer hela tiden. Du kommer även hitta informationsskyltar om natur- och kulturhistoria längs många av lederna.

Kinnekulleleden>>

Vandra på Kinnekulle>>

Vandra på Kållandsö>>

Andra vandringsleder >>

FALKÄNGENS HANTVERKSBY

Falkängen Hantverksby ligger i en naturskön, historisk gammal bruksmiljö. Längs den anrika huvudgatan på Falkängen hittar du tolv charmiga små butiker fyllda med konst & hantverk.

Falkängens Hantverksby >>

MUSEUM

I Lidköping centrum hittar du Vänermuseet som visar allt som handlar om Vänerns djup. De har en digital rundvandring, eller varför inte kika på en 8,5 kg tung gädda i deras akvariedel? Om du är mer intresserad av historian bak porslins-kulturen i Lidköping ska du ta dig till Rörstrand museum, där kan du se hur det gick till under de 300 år som Lidköping producerade porslin.

Vänermuseet >>
Rörstrand museum >>

BARA VARA

Efter en hel helg med cykling kan du faktiskt unna dig att bara vara. Ta en bok, hitta din plats i naturen och bara njut. Om du vill ha en riktig gofika kan du välja och vraka bland alla mysiga caféer.

Caféer på Kinnekulle >>
Alla caféer i området >>